معرفی وبلاگ
خدای خوبم، ای خدای بنده خوبت و آقای خوبم ... بحق این بنده خوبت ... بحق این آقای خوبم ... توفیق بندگی به هممون عنایت کن. بحق این بنده خوبت ... بحق این آقای خوبم ... عاقبت هممون رو ختم بخیر کن. مولای من ... به هممون توفیق زیارت با معرفت عنایت کن. آمین یا رب العالمین به وبلاگ خودتون خوش اومدین
دسته
دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 37885
تعداد نوشته ها : 18
تعداد نظرات : 6
Rss
طراح قالب
محمد مهدي ميرزايي

پيغمبر (ص) اميرالمۆمنين (ع) را وصيت كرد كنار سفره كه مي‌نشيني، دوازده خصلت را بايد ياد بگيري. چهار عدد از آن‌ها واجب است، چهار عدد از آن‌ها مستحب است و چهار عدد از آن‌ها ادب است.

 


آيت‌الله مجتهدي تهراني

مرحوم ملا محمدعلي مجتهد، معروف به مرحوم آيت‌الله احمد مجتهدي تهراني، از علماي بنام تهران بود كه سال 86 بدرود حيات گفت، اما سخنراني‌ها و پندهاي عرفاني و اخلاقي وي به يادگار مانده است و مي‌توانيم هر چند به صورت مجازي هم كه شده، پاي درس اين استاد اخلاق، تلمذ كنيم.

آيت‌الله مجتهدي، رابطه خوبي با طلاب داشت، طوري كه فضاي گرم و صميمي بر حوزه علميه‌شان حاكم بود. اين استاد برجسته اخلاقي، مباحث را چنان رسا ارائه مي‌داد كه بر دل مي‌نشست؛ به طوري كه حتي هم اكنون نيز نشستن پاي صحبت و كلاس اخلاق ايشان، خالي از لطف نيست.

«فِي مَوَاعِظِ العَدَدِيَه عَنِ النَبِي صَلَي الله عَلَيهِ و آلِه إنُّه قَالَ فِي وَصِيَة لَه» پيغمبر (ص) اميرالمۆمنين (ع) را وصيت كرد «يَا عَلِيُّ اثْنَتَا عَشْرَةَ خَصْلَةً يَنْبَغِي لِلرَّجُلِ أَنْ يَتَعَلَّمَهَا فِي الْمَائِدَةِ» كنار سفره كه مي‌نشيني، دوازده خصلت را بايد ياد بگيري. أَرْبَعٌ مِنْهَا فَرِيضَةٌ چهار عدد از آن‌ها واجب است «وَ أَرْبَعٌ مِنْهَا سُنَّةٌ» چهار عدد از آن‌ها مستحب است«وَ أَرْبَعٌ مِنْهَا أَدَبٌ» و چهار عدد از آن‌ها ادب است.

 

«فَأَمَّا الْفَرِيضَةُ مِنه» واجبات آن‌ها:

1. «فَالْمَعْرِفَةُ به ما يَأْكُلُ» بدانيد غذايي كه مي‌خوريد حلال است يا حرام. هر چيزي را نخور. خانه هركسي كه ربا مي‌خورد، رشوه مي‌خورد و خمس نمي‌دهد، نرو. آيه قرآن هم هست: «فالينظر الانسان الي طعامه». انسان وقتي كه غذا مي‌خورد، بايد ببيند از كجا آمده است.

2. «وَ التَّسْمِيَةُ» اول غذا، بسم الله بگو.

3. «وَ الشُّكْر» بعد از غذا هم شكر بگويد: الحمدلله.

4. «وَ الرِّضَا» آبگوشت مي‌خوري، به مادرت نگو آبگوشت چيست؟ نان خالي هم اگر داريد، بايد راضي باشيد و بگوييد خدايا به نان و پنيرت هم شكر.

غذاي خودت را بخور و به ديگران نگاه نكن. چه كار داري؟ مخصوصاً صاحب خانه نگاه مي‌كند كه مهمان‌ها چه مي‌خورند، اين هم ادب است كه آدم، كم نگاه كند.

«وَ أَمَّا السُّنَّةُ» مستحبات آن‌ها:

1. «فَالْجُلُوسُ عَلَي الرِّجْلِ الْيُسْرَي» وقتي كه مي‌نشيند، مانند علما كه روي پاي چپ مي‌نشينند و پاي راستشان را بلند مي‌كنند.

2. «وَ الْأَكْلُ به ثلاثِ أَصَابِعَ» با سه انگشت غذا بخوريد، قديم‌ها قاشق نبود.

3. «وَ أَنْ يَأْكُلَ مِمَّا يَلِيهِ» از جلوي خودت بخور.

4. «وَ مَصُّ الْأَصَابِعِ» مستحب است كه اگر آدم با دست غذا خورد، دست‌هايش را بليسد. يك ماده‌اي در آن است كه با غذا هضم مي‌شود.

 

«وَ أَمَّا الْأَدَبُ» و ادب آن‌ها:

1. «فَتَصْغِيرُ اللُّقْمَةِ» لقمه را كوچك برداريد، نه مثل ساندويچ. ساندويچ خوردن، بي‌ادبي است.

2. «وَ الْمَضْغُ الشَّدِيدُ» يعني جويدن خوب. خوب بجويد غذاها را. آسياب كنيد، نه اينكه غذاي نجويده را به معده ببريد و به دل درد مبتلا شويد.

3. «وَ قِلَّةُ النَّظَرِ فِي وُجُوهِ النَّاسِ» غذاي خودت را بخور و به ديگران نگاه نكن. چه كار داري؟ مخصوصاً صاحب خانه نگاه مي‌كند كه مهمان‌ها چه مي‌خورند، اين هم ادب است كه آدم، كم نگاه كند.

4. «وَ غَسْلُ الْيَدَيْنِ» ادب اين است كه وقتي غذا مي‌خورد، هم اول و هم آخر، دستش را بشويد.

منبع: راسخون

دسته ها : حديث
جمعه 24 5 1393 6:25 بعد از ظهر

يونس ابن يعقوب از امام صادق عليه السلام نقل كرده است كه :
[در خصوص مومنان]هر بدني كه چهل روز آسيبي به آن وارد نشود، ملعون است و دور از رحمت خداوند.‏ گفتم: واقعاً ملعون است!؟ فرمود: بله.‏ گفتم: واقعاً!؟ باز فرمود: بله.‏
پس چون امام(ع) سنگيني مطلب براي من را مشاهده كرد، فرمود:‏ اي يونس! از جمله ي بلا و آسيب به بدن، همين خراش پوست و ضربه خوردن و لغزيدن و يك سختي و خطا كردن و پاره شدن بند كفش و چشم درد و مانند اينها است [نه لزوماً مصيبت هاي بزرگ].‏
مومن نزد خداوند با فضيلت تر و گرامي تر از آن است كه بگذارد چهل روز بر او بگذرد و گناهانِ او را پاك ننمايد؛ ولو به يك غم پنهان در دل , كه او نفهمد اين غم از كجا حاصل شده است.
به خدا قسم، وقتي يكي از شما سكه هاي درهم را در كف دست وزن مي كند و متوجه نقصان آن شده و غصه دار مي شود، سپس دوباره وزن مي كند و متوجه مي شود كه وزنش درست بوده، همين غصه ي كوتاه و گذرا، موجب آمرزش برخي از گناهان اوست.‏

الوسائل : 11 / 518 ج 7 والبحار : 76 / 354 ج 21 عن كنز الكراجكي : ص 63 بإسناده عن يونس بن يعقوب

دسته ها : حديث
جمعه 24 5 1393 6:22 بعد از ظهر
X